onsdag 20 januari 2010

Doodle - perfekt för att planera möten eller fatta beslut

Är det någon som hittat ett bra verktyg för att dela kalendrar med varandra? Som det är för mig just nu har jag allting lagrat i min Notes-kalender på jobbet, både privata som jobbsaker. Jag skulle vilja ha en funktion för att dela denna kalender (mer eller mindre öppet) med folk utanför min egen organisation, så att de kan se när jag är upptagen. Skulle vara perfekt om man automatiskt skulle kunna publicera denna information nånstans på ett plattformsoberoende sätt. Om nån känner till ett sånt verktyg, hojta till!

I brist på detta använder jag Doodle som uppfyller ett toppenverktygs alla kriterier: det är gratis, det är enkelt och det uppfyller ett behov som få andra verktyg gör. Doodle låter dig föreslå dagar och tider för t ex ett möte och sen ber du dina kollegor/kompisar fylla i när de kan komma. Enkelt va? Kan också användas för omröstningar. Jag använder det för att hitta tider för möten med externa kunder, ölkvällar med grabbarna etc.

Finns också plugins till Doodle, så att man kan använda funktionen direkt från olika kalendermjukvaror (t ex Notes).

Länk: http://www.doodle.com/

2 kommentarer:

  1. Fina tips Pontus!

    Om du vill dela kalender så kanske du kan prova Google Calender och sedan använda AweSync (http://awesync.com/) eller Calendar Synchronizer (http://lngooglecalsync.sourceforge.net/) för att synka med Lotus Notes. Jag har inte provat själv ännu.

    /George

    SvaraRadera
  2. Coolers, tackar George! Testar och återkommer!

    SvaraRadera